Nakon Merkelove prevarili i Meloni: Ruske šaljivdžije je namamile da priča o Ukrajini

Rusi se se predstavili kao afrički političar

02.11.2023. 21:38
  • Podeli:
Giorgia Meloni_REUTERS-63a4997d1442e.webp Foto: Reuters

Italijanska premijerka Đorđa Meloni je „van sebe” zbog razgovora sa ruskim šaljivdžijama Vovanom i Leksusom. Uskoro se očekuju i prve mere a u bliskoj budućnosti moguće je da šef kancelarije i diplomatski savetnik premijera Frančesko Talo uskoro ode sa položaja, navodi italijanski portal „Affaritaliani”, pozivajući se na izvore bliske Melonijevoj.

Dan ranije ruske šaljivdžije su objavile da su razgovarali sa Đorđom Meloni, predstavljajući se kao visoki afrički zvaničnik. Govoreći o situaciju u Ukrajini, italijanska premijerka priznala je da ukrajinske oružane snage nisu bile uspešne u kontraofanzivi, što „ništa suštinski nije promenilo“.

Melonijeva je istakla da se od ukrajinskog sukoba „veoma oseća umor sa svih strana“. Meloni je napomenuo da bi borbe mogle da potraju godinama ako Zapad ne pronađe rešenje da ih uskoro prekine. Italija i njeni saveznici su blizu „trenutka kada svi shvate da nam je potreban izlaz".

Italijanski portal ovu situaciju sa neslanom ruskom šalom naziva „senzacionalnom greškom koja je Melonijevu izložila podsmehu Rusa o tako osetljivom pitanju kao što je ukrajinska kriza“.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()