Napad koji menja sve: Turski ministar pozvao na osnaženje domaće industrije posle eksplozija pejdžera

Razvoj i proizvodnja kritičnih tehnologija sa sopstvenim domaćim resursima nije izbor, već apsolutna neophodnost, naveo je Kadžir

18.09.2024. 21:57
  • Podeli:
sidon, liban, voki-toki bez baterija - 18 sept 2024 - Reuters-66eb27045d777.webp Foto: Reuters

Turski ministar industrije i tehnologije Mehmet Fatih Kadžir izjavio je danas da je potrebno unaprediti domaću proizvodnju tehloških proizvoda, naročito posle operacije izraelske obaveštajne službe u kojoj su u utorak detonirani pejdžeri, a danas i druge elektronske naprave u Libanu, a u kojima je ubijeno najmanje 20 ljudi, a povređeno gotovo tri hiljade ljudi.

''Izgleda da je Izrael istovremeno detonirao eksploziv na hiljade uređaja u Libanu. Ovaj incident je još jednom pokazao koliko je vitalan naš nacionalni tehnološki pogon'', rekao je Kadžir, a prenosi agencija Anadolija.

On je naglasio da se Turska mora usredsrediti na lokalnu proizvodnju ne samo u sektoru odbrane, već iu čitavom nizu industrija, uključujući komunikacije, finansije, zdravstvo i poljoprivredu.

''Razvoj i proizvodnja kritičnih tehnologija sa sopstvenim domaćim resursima nije izbor, već apsolutna neophodnost'', dodao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()