Napad na Kijev trajao 6 sati, Rusi lansirali dronove, krastareće rakete i Kinžale

Sergej Popkov je aveo da, nažalost, ima porušenih stambenih objekata, oštećenja infrastrukture i žrtava

02.01.2024. 11:49
  • Podeli:
kinžal, lansiranje kinžala, ruska vojska, vojska rusije, rusija - 3 jun 2021 - profimedia-6593d6731abd5.webp Foto: Profimedia

Ukrajinska PVO uništila je tokom jutrošnjeg ruskog vazdušnog napada na Kijev više od 60 krstarećih raketa X-101/X555X-55, više od 10 aerobalističkih raketa X-47M2 Kinžal i više od 15 dronova tipa Šahed, izjavio je načelnik uprave grada Sergej Popko.

Naveo je da je vazdušni napad trajao skoro 6 sati, prenosi Interfaks Ukrajina. 

Prema njegovim rečima, Rusija je na Kijev prvo lansirala dronove Šahed, a potom je više od 15 strateških bombardera Tu-95MS u talasima lansiralo krstareće rakete X-101/X555X-55. 

Istovremeno dok su krstareće rakete padale na Kijev, više od 10 aviona MiG-31K lansiralo je aerobalističke rakete X-47M2 Kinžal na glavni grad Ukrajine, dodao je Popko. 

Naveo je da, nažalost, ima porušenih stambenih objekata, oštećenja infrastrukture i žrtava.

Rusija je jutros izvela masovne raketne napade na Ukrajinu, a na meti su bili pre svega Kijev i Harkov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()