Napad na Belgorod: Rusi tvrde - pogođena višespratnica, povređeno devet osoba

Traga se za ljudima koji su možda pod ruševinama

12.05.2024. 11:47
  • Podeli:
ukrajinski napad na belgorod, 30 dec 2023 - foto Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP Tanjug-65904cb8a2dcd.webp Foto: Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP/Tanjug

U ukrajinskom napadu na Belgorod pogođena je  višespratnica, i prema prvim informacijama, devet osoba je povređeno, a traga se za ljudima koji su možda pod ruševinama, javljaju ruski mediji.

"U ulici Ščorsa u Belgorodu, srušio se ulaz u višespratnicu, hitne službe su na licu mesta", rekao je  šef regiona Vjačeslav Gladkov, prenela je agencija RIA Novosti.

Kako je pojasnio, do tragedije je došlo zbog napada ukrajinskih oružanih snaga.

"Grad Belgorod i Belgorodski okrug bili su izloženi masovnom granatiranju od strane Oružanih snaga Ukrajine. Na Harkovskom brdu, usled direktnog pogotka granate u stambenu zgradu, srušio se ceo ulaz od 10. do prvog sprata", napisao je Gladkov na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Guverner je otišao na lice mesta, gde se nalaze i vatrogasci i spasioci. 

Oni tragaju za osobama koje se nalaze pod ruševinama, preneo je Interfaks.

Agencija je navela da preti da dođe do urušavanja i susednih ulaza, tako da je u toku evakuacija.

U Belgorodu je danas nekoliko puta proglašavana vazdušna opasnost. 

Dan ranije, ukrajinske trupe su, takođe, masovno granatirali Belgorod.  

U napadima je poginuo jedan civil, a još 29 osoba je povređeno. 

Osim toga, oštećeno je više od 300 stanova u 85 zgrada, četiri individualne stambene zgrade i 14 poslovnih objekata.

U regionu je na snazi žuta uzbuna od terorističkih napada, koja podrazumeva intenziviranje rada organa za sprovođenje zakona, vršenje pretresa na železničkim stanicama i mestima gde je gužva, stavljanje medicinskih organizacija u stanje visoke pripravnosti i jačanje bezbednosti strateških objekata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()