Napulj proglasio Asanža za počasnog građanina: Moramo da branimo slobodu medija

Osnivač Vikiliksa se trenutno nalazi u londonskom zatvoru Belmarš i čeka da bude izručen SAD

11.11.2023. 14:34
  • Podeli:
Džulijan Asanž_Julian Assange_Foto Reuters-64da2c7eee55e.webp Foto: Reuters

Grad Napulj proglasio je osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža za počasnog građanina, preneli su danas italijanski mediji.

Gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi uručio je tokom svečane ceremonije Steli Moris, Asanžovoj supruzi, plaketu počasnog građanina, prenosi agencija ANSA.

"Ovaj gest simbolično predstavlja grad Napulj, grad koji je uvek branio sve slobode. Ako želimo da branimo i jačamo demokratiju moramo da branimo slobodu medija jer jaku demokratiju čine jaki mediji", rekao je Manfredi, zahvalio svima i pozvao ih da nastave da se bore "dok Džulijan ne bude slobodan".

Asanž (52) se trenutno nalazi u londonskom zatvoru Belmarš i čeka da bude izručen SAD koje ga optužuju za špijunažu, objavljivanje poverljivih informacija o Iraku i Avganistanu i diplomatskih depeša u 2010. i 2011. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()