Nastavljeni pregovori vojske i paravojnih snaga: Da li se nazire kraj sukoba u Sudanu

Sastanak pregovarača je ponovo održan u saudijskom gradu Džeda

06.06.2023. 21:23
  • Podeli:
sudan_okršaj_anadolija 1-643a73eb114cd.webp Foto: Anadolija

Sudanska vojska i paravojne Snage za brzu podršku (RSF) nastavile su pregovore o prekidu vatre uz posredstvo Sjedinjenih Američkih Država i Saudijske Arabije.

"Razgovori između sudanske vojske i paravojnih Snaga za brzu podršku biće usredsređeni na obustavu nastavka borbi", objavila je El Arabija, prenosi Rojters.

Kako se dodaje, sastanak pregovarača je ponovo održan u saudijskom gradu Džeda.

U sukobu vojske i paravojnih snaga koji je počeo sredinom aprila dosad je stradalo više stotina ljudi, a oko 1,2 miliona ljudi je raseljeno unutar zemlje, dok je još 400.000 osoba pobeglo u susedne države.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()