Nastradali i Britanci: Sunak pozvao Izrael da sprovede istragu o ubistvu humanitarnih radnika u Gazi

Organizacija Svetska centralna kuhinja saopštila je ranije danas da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo

02.04.2024. 14:43
  • Podeli:
Rishsi Sunak_Reuters-1666524567872.webp Foto: Reuters

Britanski premijer Riši Sunak pozvao je danas Izrael da hitno sprovede istragu i pruži objašnjenje nakon što su humanitarni radnici, uključujući britanske državljane, ubijeni u Gazi.

Sunak je rekao da je "šokiran i tužan" tim ubistvima i istakao da britanska vlada radi na tome da se što pre saznaju svi detalji, prenosi Rojters.

"Tražimo od Izraela da hitno istaži šta se dogodilo, jer očigledno ima pitanja na koje treba odgovoriti", rekao je Sunak.

On je ocenio da humanitarni radnici ''obavljaju fantastičan posao'' kako bi se ublažile patnje civila u Pojasu Gaze.

"Treba im dozvoliti da svoj posao obavljaju nesmetano. I na Izraelu je da se postara da im se to omogući", rekao je Sunak.

Prethodno je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao da je Britanija zatražila od Izraela da sprovede istragu i pruži "potpuno i transparentno objašnjenje onoga što se dogodilo".

Organizacija Svetska centralna kuhinja saopštila je ranije danas da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno sinoć, nakon što su pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha koje su stigle nekoliko sati ranije, kao i da organizacija obustavlja rad u regionu.

Prema pisanju medija, među poginulima se nalaze palestinski vozač i humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()