NATO: Curenje gasa na gasovodu Severni tok rezultat je sabotaže

"Podržavamo istrage koje su u toku kako bi se utvrdilo poreklo štete, a svaki namerni napad na kritičnu infrastrukturu saveznika naišao bi na ujedinjen i odlučan odgovor", poručuju iz NATO

29.09.2022. 11:42
  • Podeli:
nato-bih-reuters.jpg

NATO smatra da su oštećenja na gasovodu Severni tok 1 i 2 u međunarodnim vodama u Baltičkom moru rezultat sabotaže.

"Oštećenje gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 u međunarodnim vodama u Baltičkom moru izaziva duboku zabrinutost. Sve trenutno dostupne informacije ukazuju da je to rezultat namernih, nepromišljenih i neodgovornih dela sabotaže. Ova curenja izazivaju rizike za transport i značajnu štetu po životnu sredinu. Podržavamo istrage koje su u toku kako bi se utvrdilo poreklo štete", ističe se u saopštenju NATO.

Zapadna vojna alijansa ističe da su se njene članice obavezale da se pripreme za odvraćanje i odbranu od upotrebe energeneta i drugih hibridnih taktika od strane državnih i nedržavnih aktera.

"Svaki namerni napad na kritičnu infrastrukturu saveznika naišao bi na ujedinjen i odlučan odgovor", poručuju iz NATO.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()