NATO: Rusiji nedostaju municija i trupe da pokrene veliku ofanzivu na Ukrajinu

Priče o praznom vojnom arsenalu i nedostatku ljudstva u Rusiji stižu za zapada u poslednje dve i po godine, samo što rat i dalje traje

09.07.2024. 18:36
  • Podeli:
Tan2023-05-1223470891_7 rat u ukrajini AP PhotoLibkos-645faa2c423f1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Rusiji i dalje nedostaju municija i trupe da pokrene veliku ofanzivu u Ukrajini, a očekuje se da će ukrajinske snage intenzivirati ofanzivne operacije kada snabdevanje oružjem i vremenski uslovi dozvole, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik NATO-a na brifingu za novinare u Vašingtonu.

Zvaničnik je rekao da Rusija treba da obezbedi značajne količine municije iz drugih zemalja, pored zaliha koje već ima da bi mogla da pokrene veliku ofanzivu na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Na samitu NATO-a u Vašingtonu od 9. do 11. jula biće obeležena 75-godišnjica Alijanse, a takođe će biti potvrđeno imenovanje Marka Rutea za novog generalnog sekretara Alijanse. 

To će ujedno biti i prvi put da će na samitu učestvovati 32 članice Alijanse, nakon što su Finska i Švedska pristupile NATO-u.

Na trodnevnom samitu raspravljaće se, između ostalog, o jačanju odbrambenih sposobnosti Alijanse, kao i o povećanom doprinosu evropskih država članica NATO-a i Kanade za realizaciju planiranih investicija. 

Na dnevnom redu je i potvrda podrške Ukrajini, kao i saradnji NATO-a sa partnerima kao što su EU, Australija, Japan, Novi Zeland i Južna Koreja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()