Ne da ostavku, ne imenuje premijera, ali Putin je diktator: Makron pravi novu vladu tek posle OI

Predsednik Francuske je odbio da komentariše da li će novi premijer biti neko iz pobedničke levičarske koalicije

23.07.2024. 21:17
  • Podeli:
emanuel makron, 22 jul 2024 - foto Reuters-66a0027e008a0.webp Foto: Reuters

Demokratija je ipak umrla u Francuskoj, i to odavno, ali ko to nije verovao ranije, sada može apsolutno to da shvati - francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da će novog premijera imenovati posle završetka Olimpijskih igara u Parizu, kao i da će tada sastaviti novu vladu. Drugi krug izbora u Francuskoj, da podsetimo, održan je još 7. jula, a zahvaljujući totalno nedemokratksoj i neprincipijeloj saradnji Makrona i levice, bez pobede su ostali desničari, koji su u prvom krugu bili ubedlivi pobednici.

Bilo kako bilo, Makron je u prvom krugu izbora, 30. juna, žestoko poražen - ostao je na trećem mestu - nije bio najbolji ni posle 7. jula, daleko od toga, ali je odbacio mogućnost da podnese ostavku pre isteka mandata, prenosi Rojters. Ali, to je zapad, i podrazumeva se da su svi oni, pa i Francuska, oličenje demokratije - koliko god gazili ljudska prava, bombardovali slobodarske narode i gubili na izborima.

U svakom slučaju Makron je priznao da je njegova partija doživela poraz na izborima početkom meseca, i odbio da komentariše da li će novi premijer biti neko iz pobedničke levičarske koalicije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()