Ne odustaju od provokacija: Severna Koreja ponovo poslala Južnoj Koreji balone sa smećem

Severna Koreja je ranije ove sedmice u Južnu Koreju već poslala stotine balona koji su nosili smeće i fekalije.

02.06.2024. 07:58
  • Podeli:
balon sa smećem, smeće, severna koreja poslala balone sa đubretom u južnu koreju, južna koreja, đubre - 29 maj 2024 - foto Reuters-665b17548ae99.webp Foto: Reuters

Severna Koreja poslala je još oko 600 balona sa  smećem u Južnu Koreju i nastavila da ometa GPS signale u toj zemlji, peti dan zaredom, saopštila je danas južnokorejska vojska.

Generalštab vojske Južne Koreje saopštio je da je otkrio više od 600 balona koji su lebdeli preko vojne demarkacione linije koja razdvaja dve Koreje, a zatim pali u različitim delovima zemlje između 20 časova u subotu i 10 časova danas po lokalnom vremenu, prenosi Jonhap. 

Baloni su nosili razno smeće, poput opušaka, papira i plastičnih kesa, navedeno je u saopštenju.

Severna Koreja je ranije ove sedmice u Južnu Koreju već poslala stotine balona koji su nosili smeće i fekalije.

South Korea Presidental Office AP via Tanjug

Vlasti Južne Koreje savetovale su stanovništvo da ne dira predmete i prijavi ih vojnim ili policijskim vlastima.

Vojska je poslala timove da pokupe ostatke umesto da obaraju balone, jer se ne može u potpunosti isključiti mogućnost da oni nose otrovne hemikalije.

Za sada nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Severna Koreja od srede ometa GPS signale u blizini granice sa Južnom Korejom, navodi Jonhap.

Agencija dodaje da u Seulu danas treba da se održi sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost na kome će se razgovarati o provokacijama Pjongjanga balonima.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()