Ne veruju da neće biti meta: Pacijenti napustili bolnicu u Kan Junisu

Iako je IDF saopštio da mogu da ostanu

02.07.2024. 19:40
  • Podeli:
palestinska beba izvučena iz ruševina u rafi doneta u bolnicu u kan junisu, 29 dec 2023 - AP Photo Mohammed Dahman Tanjug (2)-658f1c7fd33d4.webp Foto: AP Photo/Mohammed Dahman/Tanjug

Pacijenti i osoblje napustili su danas bolnicu u Kan Junisu u Gazi, iako je izraelska vojska (IDF) saopštila da oni mogu da ostanu u bolnici jer neće biti meta.

IDF je naredio stanovništvu Kan Junisa da se evakuiše, ali je istakao da pacijenti i osoblje ne moraju da odu iz bolnice, prenosi Rojters.

"Nismo im dali nikakvo naređenje da se evakuišu. Tako da pacijenti i medicinski timovi mogu da ostanu tamo. Bezbedno je za njih", rekao je pukovnik Elad Goren iz agencije Ministarstva odbrane Izraela koja koordinira sa Palestincima.

Međunarodni komitet Crvenog krsta, koji je imao medicinski tim u bolnici u Kan Junisu, uključujući hirurge, premestio je svoj tim i pacijente u terensku bolnicu u Rafa-Mavasiju, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()