Nema preživelih u padu helikoptera na Kamčatki: Ruske spasilačke službe izvukle tela 22 žrtve

Navedeno je da se helikopter najverovatnije srušio zbog slabe vidljivosti izazvane lošim meteorološkim uslovima

02.09.2024. 15:51
  • Podeli:
pad helikoptera na kamčatki, kamčatka, rusija - 1 sept 2024 - foto Reuters (2)-66d5c261cd494.webp Foto: Reuters

Ruske spasilačke službe saopštile su danas da su pronašle tela 22 žrtve iz helikoptera koji se srušio u subotu, na krajnjem istoku Rusije.

Nesreća se dogodila na Kamčatki, kada je helikopter Mi-8 sa 19 turista i tri člana posade pao.

Ruska državna agencija RIA Novosti je navela da se helikopter najverovatnije srušio zbog slabe vidljivosti izazvane lošim meteorološkim uslovima.

Regionalni istražni komitet na Kamčatki saopštio je danas da je pokrenuta istraga o potencijalnoj greški pilota ili o tehničkom kvaru.

Helikopter Mi-8 ima dva motora i napravljen je šezdesetih godina prošlog veka.

Koristi se u Rusiji i mahom u zemljama koje se graniče sa Rusijom u Aziji, navodi AP.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()