Nemačka bi u ratu za dva dana ostala bez municije

Zahtev NATO-a je da države članice imaju municije za 30 dana

10.10.2022. 19:33
  • Podeli:
olaf šolc nemačka tenk foto profimedia.jpg Foto: Profimedia

Nemačka nije pripremljena za produženi oružani sukob, jer bi njene zalihe municije trajale najviše dva dana, javili su nemački mediji.

Komesar nemačkog parlamenta za odbranu Eva Hegl izjavila je za "Biznis insajder" da je Nemačkoj potrebno 20 milijardi evra da kupi dovoljno municije da ispuni uslove NATO-a.

"U isto vreme, nemamo dovoljan kapacitet za skladištenje. To pokazuje da je potrebno uložiti više napora", rekla je Heglova.

Nemačka je daleko od zahteva NATO-a da sve članice imaju dovoljno municije za 30 dana borbe, dok Berlin, u isto vreme, snabdeva Ukrajinu oružjem Oružanih snaga Nemačke, pišu mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()