Nemačka: Lou kost kompanije u štrajku, otkazano stotine letova

Piloti traže da se smanji maksimalni broj sati letenja.

06.10.2022. 11:09
  • Podeli:
aerodrom zracna-luka-pixabay-1665047322170.webp Foto: Pixabay

Štrajk pilota lou kost avio-prevoznika Eurovings primorao je danas tu nemačku kompaniju da otkaže oko 250 letova.

Filijala Lufthanze saopštila je da će oko polovina, od 500 njenih dnevnih letova, biti otkazana, što će uticati na desetine hiljada putnika, preneo je AP.

Nemački aerodromi biće najteže pogođeni, ali i mnogi drugi, prvenstveno u Stokholmu, Pragu i na Majorci.

Sindikat pilota Vereinigung Kockpit najavio je štrajk nakon što su razgovori sa menadžmentom o poboljšanju uslova rada propali.

Piloti traže da se smanji maksimalni broj sati letenja.

Štrajkovi u matičnoj kompaniji Lufthanza prekinuti su prošlog meseca nakon što su avio-kompanija i sindikat postigli dogovor o platama kako bi se pozabavili efektima inflacije, podseća američka agencija.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()