Nemački ministar odbrane: Bundesver nema snage da odbrani Nemačku

Ovo nije prvi put da ministar upućuje dramatična upozorenja

01.03.2023. 18:29
  • Podeli:
bundesver pixabayž-63d249a4f3d0b.webp Foto: Pixabay

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da nemačka vojska nema snage da odbrani zemlju.

"Nemamo oružane snage koje bi se odbranile suočene s napadom", rekao je Pistorijus poslanicima, objavio je list Bild, pozivajući se na izvore iz krugova parlamentarne grupe Socijaldemokratske stranke.

Podsećajući na obaveze svoje zemlje u NATO savezu, Pistorijus je naveo da Nemačka mora da ispuni naše obaveze prema savezu.

„Moramo da ih ispunjavamo uvek iznova. Nismo to činili u prošlosti“, poručio je.

Pistorijus je kazao i da bi oružje i oprema, potrebne nemačkoj vojsci, trebalo da budu kupljene bez odlaganja, prenela je Anadolija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()