Nestao Amerikanac na grčkom ostrvu: Par dana posle pronalaska tela britanskog novinara

U potrazi učestvuje nekoliko grčkih službi, uključujući volontere obalske straže i timove sa obližnjih ostrva Paros i Naksos

14.06.2024. 09:46
  • Podeli:
grčka hitna pomoć shutterstock-64bd1374d4ee1.webp Foto: Shutterstock

Grčke vlasti tragaju za američkim turistom koji je nestao u utorak na ostrvu Amorgos, nekoliko dana pošto je na ostrvu Simi pronađeno telo britanskog TV novinara Majkla Mozlija, nestalog tokom pešačenja.

Lokalne vlasti saopštile su da je 59-godišnji Albert Kalibet nestao u utorak posle podne, kada je njegov prijatelj prijavio da se nije vratio sa pešačenja, prenosi BBC.

U potrazi učestvuje nekoliko grčkih službi, uključujući volontere obalske straže i timove sa obližnjih ostrva Paros i Naksos, javila je TV ERT.

Nestanak Kalibeta, penzionisanog policajca iz Los Anđelesa, uznemirio je lokalno stanovništvo ostrva Amorgos, gde je on dolazio već godinama.

Staza kojom je krenuo na pešačenje u utorak nije mnogo zahtevna, ali su na ostrvu, kao i u celoj Grčkoj, ovih dana temperature i do 35 stepeni, navodi BBC.

Na ostrvu Simi nedavno je prijavljen nestanak britanskog TV novinara Majkla Mozlija, a njegovo telo je pronađeno posle četiri dana potrage. 

Istragom je utvrđeno da je on umro prirodnom smrću na dan nestanka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()