Netanijahu najavio nastavak rata: Trenutno nema mogućnosti da se preostali taoci vrate kućama

Sastanak je održan u trenutku kada su borbe nastavljene u Pojasu Gaze posle sedmodnevne pauze

06.12.2023. 08:03
  • Podeli:
oslobođeni izraelski taoci, izrael, taoci - 26 nov 2023 - foto AP Photo Hatem Ali Tanjug-65638da7f1633.webp Foto: AP Photo/Hatem Ali/Tanjug

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je  da ''trenutno ne postoji mogućnost'' da se taoci koje palestinska militantna grupa Hamas i dalje drži u Gazi ''vrate kući''.

On se sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio, a kako prenosi Rojters, nekoliko članova porodica koji su prisustvovali sastanku su ogorčeno kritikovali izraelsku vladu.

Jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila je Netanijahua da mu je važnija politika od preostalih 138 talaca.

''Videla sam 85-godišnjeg Ariju Zalmanoviča kako umire preda mnom. I vi na to nemate ništa da kažete, da želite srušite režim Hamasa?'', rekla je ona.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao je da je osećao da sastanak ''vređa njegovu inteligenciju'' i da je izašao usred sastanka.

''Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neuredan. Kažu - uradili smo to i to, ali je lider Hamasa Jahja Sinvar taj koji je vratio naše ljude, a ne oni'', rekao je on i istakao da je vlada napravila ''farsu'' oko pitanja talaca.

Netanijahu je rekao da je ''čuo priče koje su mi slomile srce, o seksualnim napadima i slučajevima silovanja, o gladi i žeđi''.

Sastanak je održan u trenutku kada su borbe nastavljene u Pojasu Gaze posle sedmodnevne pauze, tokom koje je vraćeno više od 100 talaca iz enklave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()