Neverovatno: Gurnuo zapaljeni automobil u jarugu i izazvao 13. najveći požar u istoriji Kalifornije

Više od 1.600 vatrogasaca angažovano je na gašenju vatre, a zbog širenja požara ugroženo je još 4.200 objekata

27.07.2024. 10:19
  • Podeli:
požar u kaliforniji, 27 jul 2024 - foto Reuters (2)-66a4a45edb321.webp Foto: Reuters

Više od 130 objekata uništeno je u požaru u Kaliforniji, zbog čega je naređena hitna evakuacija u četiri okruga, saopštile su danas vlasti.

Požar je buknuo u petak uveče i uništio više od 239.000 hektara, što je, otprilike, veličina San Dijega, što ga čini 13. najvećim požarom u istoriji države, prenosi Si-En-En (CNN).

Više od 1.600 vatrogasaca angažovano je na gašenju vatre, a zbog širenja požara ugroženo je još 4.200 objekata.

Načelnik vatrogasne službe Bili Si izjavio je da će u večernjim satima verovatno oslabiti vetrovi i da će biti veća vlažnost vazduha, zbog čega će vatrogasci imati veće šanse da ugase požar.

Lokalni zvaničnici naveli su da će proći izvesno vreme pre nego što ljudima bude dozvoljen povratak u domove.

Policija je privela osumnjičenog za podmetanje požara.

"Osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je gurnuo zapaljeni automobil u jarugu", navele su vlasti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()