Nevreme na Mediteranu: Potonula jedrilica kod italijanske obale, ima nestalih

Jedrilica je bila duga 56 metara, a na njoj su bile 22 osobe

19.08.2024. 22:45
  • Podeli:
jedrilica brod pixabay-66c3009f376e6.webp Foto: Pixabay

Kod Palerma je jutros oko pet sati potonula jedrilica od 56 metara na kojoj su bile 22 osobe. Italijanski mediji pišu da je potonula u moru ispred Portičela, a 15 osoba spasili su brodovi obalne straže i vatrogasci.

Sedmoro se i dalje vodi kao nestali.

Preživeli su državljani Velike Britanije, Novog Zelanda i Irske. Jedan preživeli dolazi iz Šri Lanke, a dvoje imaju dvostruko državljanstvo, britansko-francusko. Među njima je i dete mlađe od godinu dana, koje je iz predostrožnosti prebačeno u Dečju bolnicu u Palermu. Dete je stiglo u bolnicu sa majkom koja ima nekoliko površinskih povreda. Dobro je, ali je ostalo na posmatranju preventive radi, javljaju italijanski mediji.

Pretpostavlja se da je jedrilica potonula zbog pijavice koja je pogodila to područje. Ronioci su već krenuli prema trupu broda koji se nalazi na dubini od oko 49 metara, nedaleko obale Palerma, piše Index.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()