Ni kamen na kamenu nije ostao: Kako izgleda Avdejevka nakon što su je zauzele ruske snage

Prvi snimci Avdejevke nakon što je ruska vojska preuzela komandu nad ovim gradom

21.02.2024. 12:21
  • Podeli:
avdejevka Russian Defense Ministry Press Service via AP) via Tanjug-65d5dbe101c16.webp Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP via Tanjug

Ruske snage su u potpunosti preuzele kontrolu nad gradom Avdejevka na istoku Ukrajine, a sada su se pojavili i prvi snimci dronom ovog grada.

Kako se može videti na snimcima, grad je u potpunosti razoren, a zvanično je u gradu ostalo da živi još oko 900 stanovnika.

Nakon što su se ukrajinske snage povukle iz grada Avdejevke te ruska vojska i zvanično potvrdila preuzimanje grada, pojavili su se i prvi snimci iz ovog mesta na istoku Ukrajine.

Zauzimanje ovog grada za rusku vojsku predstavlja simboličnu pobedu nakon neuspjeha ukrajinske kontraofanzive prošlog leta.

O potpunom preuzimanju Avdejevke oglasio se i Vladimir Putin, ruski predsednik.

Zauzimanje Avdejevke je uspeh ruske vojske koji treba iskoristiti za dalje napredovanje, ali za to su potrebne pripreme, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, javio je TASS.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()