Nije loše biti kriminalac u Velikoj Britaniji: Skoro 40 zatvorenika greškom pušteno iz zatvora

Sekretarka pravde Šabana Mahmud najavila je u julu planove za privremeno smanjenje broja kazni koje zatvorenici moraju da provedu u zatvorima

25.09.2024. 21:02
  • Podeli:
zatvor hapšenje shutterstock-65fabe708108a.webp Foto: Shutterstock

Skoro 40 zatvorenika greškom je pušteno iz zatvora u Velikoj Britaniji u okviru vladinog plana za rasterećenje zatvora. Izvor iz Ministarstva pravde rekao je da je 37 ljudi pušteno greškom 10. septembra, jer su njihovi prekršaji pogrešno evidentirani, piše Skaj njuz.

Pet zatvorenika još nije vraćeno u zatvor, ali je većina vraćena u pritvor.

Oko 1.700 zatvorenika pušteno je iz zatvora širom Engleske i Velsa 10. septembra u pokušaju da se smanji preopterećenost u zatvorima, a skoro isto toliko takođe bi trebalo da bude oslobođeno u oktobru.

Sekretarka pravde Šabana Mahmud najavila je u julu planove za privremeno smanjenje broja kazni koje zatvorenici moraju da provedu u zatvorima, sa 50 na 40 odsto.

Do toga je došlo pošto je Ministarstvo pravde saopštilo da su zatvori zbog preopterećenosti gurnuti do "tačke pucanja".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()