Nije predviđena za duži boravak, jedino mesto za sedenje je WC: Kako izgleda nestala podmornica?

Za tako naprednu podmornicu, unutrašnjost je poprilično gola i jednostavna sa samo jednim komandnim dugmetom

21.06.2023. 13:29
  • Podeli:
Podmornica Titan_olupina Titanika_nestala podmornica_Titanik_Foto Reuters-6491c9fdb3131.webp Foto: Reuters

Podmornica, koja je pre dva dana nestala u Atlantiku, nije predviđena za duži boravak.

"Titan" je malo plovilo konstruisano da primi samo pet ljudi na jedan dan: dva sata putovanja pod morem, nekoliko sati istražujući Titanik i dva sata povratka na površinu.

Prošle godine, osnivač turoperatora OceanGate Expeditions pokazao je timu CBS-a unutrašnjost podmornice korišćene za posetu olupini Titanika. Video snimak prikazuje malu komoru, sa prostorom otprilike veličine minivan automobila.

U njoj nema stolica, ni sedišta, pa putnici sede na podu. Savetuje im se da ne jedu pre puta kako ne bi morali da koriste toalet koji je odvojen samo zavesom. Putnici sede prekrštenih nogu, zbog čega pre ulaska moraju da se izuju, prenosi Dnevnik.hr.

Za tako naprednu podmornicu, unutrašnjost je poprilično gola i jednostavna sa samo jednim komandnim dugmetom. Ostatak operacija broda izvodi se putem ručnog upravljača koji izgleda neverovatno slično konzoli za igrice.

Postoji samo jedan mali WC u prednjem delu broda, koji je ujedno i najbolje sedište u podmorinci, piše na web stranici OceanGate koja je u međuvremenu ugašena. Tokom korišćenja toaleta postavlja se zavesa za privatnost korisnika i pojačava muzika. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()