Niko se nije javio da ih brani: Rusija obezbedila advokate za suđenje osumnjičenima za masakr u Moskvi

Oni su osumnjičeni da su uveče 22. marta izvršili smrtonosni teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krocus Siti Hol" u Krasnogorsku, u predgrađu Moskve

25.03.2024. 16:59
  • Podeli:
moskva terorizam reuters-66011459b0411.webp Foto: Reuters

Četvoricu okrivljenih za teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus" u Podmoskovlju zastupaju advokati koje je angažovala država i nijedan branilac se nije dobrovoljno javio, potvrdio je danas neimenovani izvor u moskovskom sudu.

"Za odbranu četvorice optuženih angažovani su advokati koje je obezbedila država", potvrdio je za TASS neimenovani izvor.

Četvorica optuženih su Dalerjon Mirzojev, Sajidakram Račabalizod, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Faizov.

Oni su osumnjičeni da su uveče 22. marta izvršili smrtonosni teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krocus Siti Hol" u Krasnogorsku, u predgrađu Moskve.

Prema dosadašnjoj evidenciji Ruskog istražnog komiteta, broj poginulih je 137, ali navodi se da bi mogao da bude veći. Ministarstvo zdravstva Moskovske oblasti saopštilo je da su 182 osobe povređene.

Uhapšeno je ukupno 11 osoba za koje se sumnja da su umešane u ovaj teroristički napad, uključujući četvoricu naoružanih napadača koji su privedeni u Brjanskoj oblasti, jugozapadno od Moskve, dok su pokušavali da pobegnu preko granice i domognu se Ukrajine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()