Noć bez sna: Ruske vazdušne snage izvele kombinovani raketni napad na Kijev

Prema preeliminarnim procenama ukrajinske PVO snage su uništile više desetina krstarećih, desetak balističkih projektila i jedan jurišni dron

02.09.2024. 08:01
  • Podeli:
ruski raketni napad na kijev, 2 sept 2024 - foto Reuters-66d5534580a80.webp Foto: Reuters

Ruske vazdušno-raketne snage izvele su rano jutros kombinovani napada krstarećim i balističkim projektilima na Kijev, saopštila je uprava glavnog grada Ukrajine.

Navodi se da su krstareći projektili verovatno bile rakete Ks-101 koje su po svemu sudeći lansirane oko tri sata ujutru sa strateških bombardera Tu-95MS iz regiona Saratov u Ruskoj Federaciji, prenosi agencija UNIAN.

"Ruske snage su lansirale i balističke rakete KN-24/Iskander-M na Kijev i njegova predgrađa", navodi se u saopštenju kijevskih vlasti.

Prema preeliminarnim procenama ukrajinske PVO snage su uništile više desetina krstarećih, desetak balističkih projektila i jedan jurišni dron.

U okrugu Golosejevski zabeležen je pad krhotina, pričinjena je i šteta na nestambenim objektima, a ostaci uništenih raketa su pali u Svjatošinskom, Dnjeparskom i Ševčenkovskom okrugu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je pricizirao da su u Svjatošinskom okrugu četiri automobila zapaljena nakon pada delova projektila, u Golosejevskom je oštećena nestambena zgrada, u Svjatošinskom zgrada magacina.

Kličko je dodao i da je u okrugu Ševčenko izbio požar, ali sve lokalne službe normalno funkcionišu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()