Nova šansa za izvoz žita: U Tursku doplovio prvi brod koji je plovio ukrajinskim koridorom

Moskva nije saopštila da li će poštovati pomorski koridor.

18.08.2023. 08:46
  • Podeli:
brod prevoz žita odesa Ukraine's Infrastructure Ministry Press Office via AP via Tanjug-64dcb33cc4251.webp Foto: Ukraine's Infrastructure Ministry Press Office via AP via Tanjug

Prvi teretni brod, koji je prošao kroz ukrajinski humanitarni crnomorski koridor, uplovio je u Bosforski moreuz u Turskoj, saopštio je danas za Rojters neimenovani svedok.

U pitanju je teretni kontejnerski brod Jozep Šulc koji plovi pod zastavom Hong Konga, a koji je ranije ove nedelje napustio ukrajinsku crnomorsku luku Odesu.

Ukrajina je prošle nedelje najavila da će organizovati "humanitarni koridor" u Crnom moru zbog teretnih brodova, koji su ostali zarobljeni u njenim lukama, pošto su prošlog meseca propali pregovori o produžetku sporazuma o izvozu žitarica.

Moskva nije saopštila da li će poštovati pomorski koridor.

Lokalni turski mediji su preneli da će se brod usidriti u luci Ambarli na jugu Istanbula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()