Novac u rukama: Pet najkorumpiranijih političara u 2021. godini

Novinari i naučnici koji su sastavili ovu listu našli su se pred teškim zadatkom zbog rekordnog velikog broja nominacija

28.12.2021. 13:28
  • Podeli:
Lukašenko Foto: Reuters
Lukašenko

Organizacija "Projekat za obuhvatanje i objavu organizovanog kriminala i korupcije" (OC CRP) napravila je listu najkorumpiranijih političara za 2021. godinu.

Komisija sastavljena od šest novinara i naučnika, posle više od jedne decenije donela je jednoglasnu odluku iako je bilo 1.167 "nominovanih".

Ubedljivu pobedu među najkorumpiranijim ličnostima odneo je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, sledi doskorašnji predsednik Avganistana Ašraf Gani, sirijski predsednik Bašar al Asad, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i doskorašnji austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

OC CRP je napravio grešku izveštavajući o Kurcu, jer ga je na svom sajtu predstavio kao bivšeg lidera desničarske Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijana Štrahea, čiji su "vodeći članovi "pali" zbog afere "Ibica".

Da podsetimo, pošto je pokrenuta istraga protiv Kurca i devet njegovih saradnika zbog korupcije i pronevere, bivši kancelar je 9. oktobra podneo ostavku na to mesto i u decembru se povukao iz politike.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()