Novi detalji o pogibiji iranskog predsednika: Helikopter nije imao signalni sistem

Helikopter sa iranskim predsednikom srušio se juče

20.05.2024. 16:48
  • Podeli:
potraga iranski predsednik Azin Haghighi, Moj News Agency via AP tanjug-664b625429f63.webp Foto: Azin Haghighi, Moj News Agency via AP Tanjug

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan nije posedovao signalni sistem ili nije bio uključen, saopštio je danas turski ministar saobraćaja Abdulkadir Uraloglu.

On je novinarima rekao da Iran spada u tursku oblast odgovornosti za reagovanje u vanrednim situacijama, zbog čega su turske vlasti proverile da li postoji signal nakon izveštaja o padu letelice.

''Ali nažalost, (mislimo) da je najverovatnije signalni sistem bio isključen ili da helikopter nije imao taj sistem, jer bi u suprotnom signali bili primećeni'', ocenio je Uraloglu.

Kako prenosi BBC, imam Mohammad Ali al-Hašem, koji je bio u helikopteru s predsednikom Irana Raisijem, preživeo je pad i pokušao je pozvati u pomoć. Nakon pada, prema rečima šefa  iranske Agencije za upravljanje kriznim situacijama Mohamada Namija, Al-Hašem je preživeo čitav sat nakon nesreće. 

Nami je rekao i kako nisu bile potrebne nikakve DNK analize za identifikaciju putnika.

U padu helikoptera poginulo je ukupno devet osoba, uključujući i posadu leta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()