Novi napad u Jerusalimu: Dve osobe ranjene, napadač ubijen

Policija je navela da je 13-godišnji napadač neutralizovan i da je zaplenila oružje koje je nosio

28.01.2023. 10:37
  • Podeli:
Jerusalim_stari grad_pucnjava_teroristički napad_Foto Reuters (2)-63d4f04006d37.webp Foto: Reuters

Najmanje dve osobe su ranjene u napadu blizu Starog grada u Jerusalimu, samo nekoliko sati posle terorističkog napada na sinagogu u kojem je poginulo sedam ljudi, izjavio je portparol policije za Vojni radio, preneo je Rojters.

Napadač je otvorio vatru u ulici Malot, javio je Džeruzalem post. Dva civila koji su imali pravo da nose oružje su pucala na njega i on je zadržan nakon što je prethodno zbrinut u policijskoj hitnoj pomoći, saopštila je izraelska policija.

Napadač je navodno 13-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima. Policija je zaplenila oružje koje je nosio, izvestio je Maariv.

Policija trenutno istražuje identitet napadača i pretražuje tu oblast u pokušaju da otkrije da li je imao bilo kakvu pomoć, navodi taj list.

U napadu su povređeni 22-godišnji mladić i njegov 45-godišnji otac, obojica su u ozbiljnom, ali stabilnom stanju sa ranama u gornjam delu tela.

Njih dvojica su prebačeni u Medicinski centar Šare Zedek.

Napad se dogodilo samo nekoliko sati nakon terorističkog napada u predgrađu Jerusalima, kada je ubijeno sedam, a povređeno najmanje troje ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()