Novi protesti u Izraelu: Okupljeni traže nove izbore i sporazum o taocima

U Haifi, Cezareji, Beršebi i Hod Hašaronu demonstranti pozivaju na nove izbore i dogovor o taocima

08.06.2024. 21:38
  • Podeli:
protesti izrael AP PhotoOhad Zwigenberg tanjug-6664b30649086.webp Foto: AP PhotoOhad Zwigenberg tanjug

Desetine hiljada ljudi okupilo se večeras u Tel Avivu pozivajući izraelsku vladu da sa Hamasom postigne sporazum o oslobođenju 120 talaca koji su i dalje u Pojasu Gaze, nakon vesti o uspešnom spasavanju četiri taoca ranije tokom dana.

U Haifi, Cezareji, Beršebi i Hod Hašaronu demonstranti pozivaju na nove izbore i dogovor o taocima.

Demonstranti su se okupili i u gradu Mispe Ramon, kao i na raskrsnicama Karkur i Amijad, gde su prisutni blokirali saobraćaj, prenosi Tajms of Izrael.

U operaciji u izbegličkom kampu Nuseirat, izraelske snage su danas oslobodile Nou Argamani, Almonga Meira Jana, Andreja Kozlova i Šlomija Ziva, koje je Hamas oteo 7. oktobra sa muzičkog festivala Supernova.

Istovremno, u izraelskom bombardovanju tog kampa ubijeno je 210 Palestinaca, a povređeno je oko 400 ljudi, prema podacima palestinskih vlasti u enklavi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()