Novi ruski vazdušni udari na Kijev, oboreno 20 krstarećih raketa

Krhotine projektila padale su na ulice i oštetile dalekovode trolejbuskog sistema u kijevskom okrugu Desnjanski, nema povređenih

06.06.2023. 08:24
  • Podeli:
Ruske rakete_Harkov_Foto Tanjug_AP Photo_Vadim Belikov-647ed112d5672.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Vadim Belikov

Rusija je tokom noći izvršila novi vazdušni udar na Kijev, a ukrajinski zvaničnici su saopštili da su sistemi protivvazdušne odbrane oborili više od 20 krstarećih projektila.

"Svi su oboreni, nije bilo pogodaka", saopštio je šef vojne administracije Kijeva Sergej Popko na Telegramu, prenosi Rojters.

Prema izjavama svedoka koji su govorili za britansku agenciju, u Kijevu su se čule eksplozije koje su zvučale kao sistemi protivvazdušne odbrane, a grad je bio pod uzbunom za vazdušnu opasnost više od četiri sata.

Krhotine projektila padale su na ulice i oštetile dalekovode trolejbuskog sistema u kijevskom okrugu Desnjanski, saopštila je vojska.

Taj okrug, koji se nalazi na levoj obali reke Dnjepar, najnaseljeniji je u Kijevu. Prema preliminarnim informacijama, nema povređenih, saopštili su zvaničnici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()