Obavljen razgovor sa majkom Ane Volš: Poslat hitan zahtev u Ameriku

Majci je predočeno da se američki organi nisu obraćali institucijama Srbije

21.01.2023. 17:51
  • Podeli:
Ana Volš Instagram anawalshe-63bc29b3cd682.webp Foto: Instagram/PrintScreen/anawalshe

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, bila je na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova, gde je upoznata sa procedurama u slučajevima nestanka, kao i u slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Republike Srbije u inostranstvu. 

Majci je predočeno da se američki organi nisu obraćali institucijama Srbije, imajući u vidu američko državljanstvo Ane Volš.

U Sjedinjenim Američkim Državama se sada sprovodi intenzivna potraga, odnosno istraga u vezi sa optužbom za ubistvo protiv njenog supruga Brajana Volša u gradu Kohaset, u američkoj državi Masačusets.

Zahvalivši se na ponuđenoj pomoći, gospođa Ljubičić je, prihvativši sugestiju Ministarstva spoljnih poslova, u svojstvu najbližeg srodnika nestale Ane Volš potpisala zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD, kao i svih potrebnih dokumenata s tim u vezi, navodi MSP.

Ministarstvo je, po hitnom postupku, ovaj zahtev gospođe Milanke Ljubičić uputilo Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD.

I ovom prilikom, u Ministarstvu spoljnih poslova je gospođi Ljubičić ukazano da porodici ostaju na raspolaganju za svaku vrstu pomoći, u okvirima nadležnosti ministarstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()