Objavljen deo dokumenata zaplenjen na Trampovom imanju

Lista dokumenata uključuje komunikacijske zapise o Trampovim poslovnim vezama, kao i dokument o ostavci bivšeg predsednika Američke federacije televizijskih i radijskih umetnika.

06.10.2022. 12:33
  • Podeli:
trump_donals_reutersCropped (1).jpg Foto: Reuters

Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država objavilo je da se među dokumentima koje je zaplenio Federalni istražni biro u vili bivšeg predsednika Donalda Trampa Mar-a-Lago na Floridi nalaze zahtevi za amnestijom, medicinski papiri i dokumenti vezani za izbore 2020. godine, prenosi Anadolu Agency.

Ministarstvo je objavilo neke od dokumenata za koje je Tramp zatražio da ih "pregleda nezavisni ili posebni sudija", objavio je CNN.

Lista dokumenata uključuje komunikacijske zapise o Trampovim poslovnim vezama, kao i dokument o ostavci bivšeg predsednika Američke federacije televizijskih i radijskih umetnika.

Neki od dokumenata zaplenjenih u Trampovoj vili, uključujući 64 dokumenta od 520 stranica za koje se smatralo da moraju da budu poverljivi, objavljeni su.

Među objavljenim dokumentima pažnju je privukao i imejl republikanskog advokata Beloj kući u vezi s tužbom protiv izbora u državi Džordžija 2020. godine. 

Objavljeni su neki dokumenti vezani za određene sudske procese.

Trampovu vilu na Floridi su pretražili agenti FBI-a ujutro 8. avgusta. 

FBI je naveo da je pronašao 11 kutija poverljivih materijala u Mar-a-Lagu tokom pretresa 8. avgusta, uključujući službene zapise označene najvišim stepenom poverljivosti u američkoj vladi.

FBI istražuje Trampa zbog kršenja tri savezna zakona, uključujući kršenje Zakona o špijunaži, uklanjanje ili uništavanje službenih zapisa i ometanje pravde.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()