Objavljeno ko je ubica iz Praga: Student fakulteta ostavio jezivu poruku pre lova na kolege

Napadač je neutralisan, ali ne pre nego što je ubio najmanje 14 ljudi, a ranio njih 24

21.12.2023. 19:05
  • Podeli:
pucnjava na fakultetu, prag, filozofski fakultet u pravu, 21 dec 2023 - foto AP Photo Petr David Josek Tanjug (1)-65845f5a87176.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek/Tanjug

Posle masovne pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Plaha u Pragu, u kojoj je ubijeno najmanje 15 ljudi, uključujući i napadača, a 24 ranjeno, saopšteno je i da je ubica 24-godišnji student tog fakulteta David Kozak.

Takođe, na platformi "X" (nekadašnji Tviter) pojavila se navoda poruka koju je ubica identifikovan kao David Kozak posalo pre samog krvavog pira.

Naime, on se na nepoznatom sajtu prvenstveno predstavio, a potom i objasnio šta će učiniti, ali i zbog čega. Jezivo pismo, koje je objavio nekoliko sati pre masovne pucnjave ledi krv u žilama.

Foto: Printscreen

- Oduvek sam želeo da ubijem, mislio sam da ću u budućnosti postati manijak. Shvatio sam da je mnogo isplativije raditi masovne ubice nego serijske. Sedeo sam... Čekao... Sanjao... Želeo... ali Alina je postala poslednja tačka. Kao da mi je baš na vreme pritekla u pomoć sa neba - naveo je u prvom delu svog "dnevnika".

Kako je dalje objasnio "kanal" na kome je objavljeno njegovo pismo, verovatno neće biti na sajtu nakog krvavog pira.

- Ovaj kanal će biti zatvoren nakon ovoga baš dugo, iako sam u početku želeo da ga napravim da bude otvoren, ali sam pročitao uputstva da bi bilo bolje da otvorim kanal nekoliko sati pre pucnjave. Verovatno ću to učiniti - napisao je on.

Na samom kraju objasnio je da će ovo biti kanal, odnosno mesto na kojem će pisati o svom životu pre same pucnjave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()