Objavljeno vreme početka predkida vatre u Izraelu: U prvoj grupi Hamas pušta 13 talaca

Prva grupa od 13 talaca koje drži Hamas biće puštena iz Pojasa Gaze u 16 časova.

23.11.2023. 16:43
  • Podeli:
izrael taoci reutersž-6537626d972e7.webp Foto: Reuters

Prekid vatre između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas počeće sutra ujutru, 24. novembra, u sedam časova po lokalnom vremenu, saopštilo je katarsko ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je rekao portparol ministarstva Madžid Al-Ansari, prva grupa od 13 talaca koje drži Hamas biće puštena iz Pojasa Gaze u 16 časova.

Prema njegovim rečima, u toj grupi su žene i deca, prenosi TAŠ. 

Al Ansari je rekao da su strane koje su učestvovale u sporazumu o prekidu vatre u Pojasu Gaze već dobile liste talaca koji će biti oslobođeni.

Prema saopštenju katarskog ministarstva spoljnih poslova, čim primirje bude stupilo na snagu, u Pojas Gaze će početi da stiže humanitarna pomoć.

Na pitanje o taocima Hamasa koji nisu državljani Izraela, Al-Ansari je rekao da je prioritet da se žene i deca sklone na bezbedno, a da je cilj pauze u borbama da se dođe do "trajnog primirja".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()