Očekuje se danas Putinova velika objava o ratu u Ukrajini

Putin danas treba da održi govor povodom 80. godišnjice opsade Lenjingrada

18.01.2023. 11:10
  • Podeli:
Vladimir Putin_SPUTNJIK_REUTERS-63a491e7a0ba2.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Američki Institut za proučavanje rata (ISW) javlja da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da najavi drugi talas mobilizacije u narednim danima.

ISW navodi da bi to moglo čak da se desi i danas, 18. januara.

Podsećaju da je portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče objavio da će Putin održati govor u Sankt Peterburgu tokom obeležavanja 80. godišnjice probijanja opsade Lenjingrada u Drugom svetskom ratu.

Putin rado koristi simbolične datume za obraćanje ruskom narodu, a neki ruski proratni vojni blogeri primetili su da će on iskoristiti ovu priliku ili proglasiti mobilizaciju ili rat s Ukrajinom.

Vladimir Rogov, član Administrativnog saveta Zaporoške oblasti, najavio je da će ruski predsednik održati govor u sredu, preneo je danas i Daily Mail.

Obraćanje će biti u sklopu događaja povodom obeležavanja 80 godina od kada su Rusi razbili opsadu Lenjingrada od strane snaga nacističke Nemačke, kada su sovjetske snage uspele da otvore uski kopneni koridor ka gradu 18. januara 1943. godine.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()