Očevici tvrde: Pilot usmerio avion ka brdu da ne padne na naselje

Strahuje se da je u padu aviona poginulo svih 72 putnika i članova posade, ali se to pouzadno ne zna pošto još uvek nisu objavljeni zvanični podaci

15.01.2023. 11:47
  • Podeli:
Pad aviona_Nepal_Foto Reuters (4)-63c3db1e9a726.webp Foto: Reuters

Pilot nepalskog aviona koji se srušio kod grada Pohara u toj državi usmerio je avion ka brdu kako bi izbegao da padne na naseljeno mesto, preneo je TASS pozivajući se na lokalni portal Onlajn Kabar.

Lokalno stanovništvo je videlo kako se avion kreće ka klisuri reke Seti.

Na taj način, pilot je izbegao veću tragediju, jer je avion mogao da padne na naselje gde se nalazi velika pijaca.

Avion nepalske kompanije "Jeti erlajns" koji je leteo od Katmandua ka Pokari, srušio se danas, a u avionu je bilo 72 ljudi - 68 putnika i četiri člana posade. Nepalska Uprava za civilno vazduhoplovstvo je saopštila da je u padu aviona poginulo je najmanje 68 ljudi, preneo je Rojters.

Oprečne informacije o broju žrtava

Strahuje se da je u padu aviona poginulo svih 72 putnika i članova posade aviona tipa ATR-72.

Novinska agencija TASS tvrdi da su, prema poslednjim ifnormacijama, svi putnici i članovi posade tog aviona poginuli. U izveštaju se dodaje i da su poginula četiri ruska državljanina.

Ruski diplomata u Nepalu Aleksej Novikov je potvrdio tu informaciju.

"Nažalost, četiri ruska državljana su poginula. U stalnom smo kontaktu sa nepalskim vlastima. Pružićemo svu neophodnu pomoć porodicama poginulih Rusa", rekao je Novikov za TASS.

Dodaje se da su u avionu bili i građani Australije, Francuske, Argentine, Indije, Južne Koreje i Irske. Avion je leteo od Katmandua ka mestu Pohara, a srušio se kada je trebalo da sleti.

Nešto ranije, agencija Rojters je objavila da je potvrđeno najmanje 40 žrtava. Pojedini nepalski i indijski sajtovi, uključujući i sajt India.com, navode da su svi putnici poginuli.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()