Oficir grčkog vazduhoplovstva smenjen zbog eksplozije skladišta municije u Nea Anhijalosu

Istražni organi su zaključili da je bilo mnogobrojnih bezbednosnih propusta u transportu i skladištenju municije, što je dovelo da eksplozije izazvane požarom

29.07.2023. 09:29
  • Podeli:
Tan2023-07-2718504434_0 grčka požar Tatiana BolariEurokinissi via AP-64c3642e7a6c7.webp Foto: Tanjug/Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Komandant 111. lovačkog krila grčkog ratnog vazduhoplovstva smenjen je zbog eksplozije u vojnom skladištu municije, izazvane požarom koji besni na području Nea Anhijalos u centralnom delu Grčke.

Dobro obavešteni izvori potvrdili su da se na osnovu prvih dokaza kojima raspolažu nadležni istražni organi može zaključiti da je bilo mnogobrojnih bezbednosnih propusta u transportu i skladištenju municije, prenosi državni portal ERT njuz.

Prema zvaničnim informacijama, odlukom načelnika Generalnog direktorata za odbranu, komandant 111. lovačkog krila grčkog ratnog vazduhoplovstva u vazduhoplovnoj bazi Nea Anhijalos razrešava se dužnosti do okončanja hitnog administrativnog postupka tokom kojeg bi trebalo da se utvrde uzroci eksplozije u skladištu municije u regionu Tesalija.

Dosadašnji komandant će u međuvremenu biti prekomandovan u štab taktičke avijacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()