Oglasio se Kremlj, obelodanjen uslov za povratak Rusije u sporazum o žitu

"Predsednik Vladimir Putin je to već 100 puta ponovio"

02.08.2023. 13:09
  • Podeli:
žetva, pšenica, kombajn, poljoprivreda, njiva pixabay-64b526ac99b91.webp Foto: Pixabay

Rusija je spremna da se brzo vrati sporazumu o žitu, ali on treba da bude sproveden i u delu koji se odnosi na Moskvu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Predsednik Vladimir Putin je to već 100 puta ponovio. Rusije je spremna da se brzo vrati pravom dogovoru. Ne samo razgovorima, već i samom sporazumu. Spremna je da to uradi odmah. Dogovor jednostavno treba sprovesti u delu koji se odnosi na Rusiju. To do sada nije učinjeno", poručio je Peskov, prenosi TASS.

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas Grinfild, nagovestila je juče da je Rusija spremna da se vrati pregovorima o sporazumu koji je omogućavao bezbedan izvoz ukrajinskog žita preko Crnog mora. 

Ona je, kako je preneo Rojters, navela da je Sjedinjenim Državama rečeno da je Rusija spremna da se vrati pregovorima o sporazumu, ali je naglasila da Vašington "još nije video nikakve dokaze o tome". 

Rusija se 17. jula povukla iz sporazuma o izvozu žita preko ukrajinskih crnomorskih luka zbog, kako je navela, nepoštovanja dela sporazuma koji se odnosio na izvoz ruskih prehrambenih proizvoda i mineralnih đubriva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()