Oglasio se srpski ambasador iz Maroka: Nadam se da nećemo imati loših vesti o našim državljanima

Snimci koje sam ja video su bili zastrašujući, rekao je ambasador Bauer

09.09.2023. 17:50
  • Podeli:
maroko reuters-64fc93f3cff64.webp Foto: Reuters

Ambasador Srbije u Maroku Ivan Bauer je rekao da je čitavo prepodne komunicirao sa ljudima na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou i da su njegove kolege kontaktirale srpsku dijasporu u toj zemlji, posle razornog zemljotresa.

Bauer je rekao je da je srpska dijaspora u Maroku malobrojna i da je ambasada na raspolaganju 24 sata svima kojima je to potrebno.

Kako je naveo, na Tviter nalogu su postavili informacije o broju telefona i mejl adresi na koji može da se javi svako ko se nalazi u Maroku, a potrebna mu je pomoć, ili neko čiji su prijatelji ili rođaci u Maroku.

"Najiskrenije se nadam da u ovom trenutku nema naših građana u Marakešu, te da nećemo imati nikakve loše vesti ", rekao je Ivan Bauer za "Euronjuz Srbija".

"Bukvalno se ljuljao nameštaj"

Govoreći o situaciju u zemlji, kaže da je u glavnom gradu sve prilično stabilno, s obzirom da se Rabat nalazi daleko od epicentra zemljotresa. Međutim, navodi da noćas nije bilo tako prijatno i da se bukvalno ljuljao nameštaj.

"Što se tiče onoga što se desilo tamo gde je epicentar, tamo je situacija bila stvarno užasna. Snimci koje sam ja video su bili zastrašujući. Jutros sam, između ostalih, razgovarao sa direktorkom odseka za kulturu u Ministarstvu spoljnih poslova Maroka. Ona je bila u Marakešu, i kaže da je bilo užasno, a to je blizu epicentra", rekao je Bauer.

Podsetimo, broj poginulih u razornom zemljotresu u Maroku premašio je 1.000, a epicentar zemljotresa je bio u planinskom lancu Visoki Atlas sinoć nešto posle 23 časa.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()