Oko 9.000 ruskih trupa stiže u Belorusiju

Prve ruske trupe počele su da pristižu juče i nastaviće narednih nekoliko dana

16.10.2022. 15:00
  • Podeli:
Ruski vojnici_REUTERS.JPG Foto: Reuters

Belorusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će nešto manje od 9.000 ruskih trupa biti raspoređeno u Belorusiji kao deo regionalnog grupisanja snaga radi zaštite beloruskih granica.

Načelnik odeljenja ministarstva odbrane za međunarodnu vojnu saradnju Valerij Revenko napisao je na Tviteru da su prve ruske trupe počele da stižu juče u Belorusiju i da će pristizati narednih nekoliko dana.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je prošle sedmice da će beloruske i ruske trupe biti raspoređene u blizini granice sa Ukrajinom zbog pretnji iz te zemlje i sa Zapada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()