Okupacija rejv žurke: Policija posle dva dana zaustavila nelegalnu proslavu Noći veštica

Mnogi su otišli sa žurke u okolini Modene ne želeći da se odupiru policiji, koja od subote nadgleda zonu helikopterima, dok je mnogo veći broj ostao prskajući sprej na kamere novinara, pokazujući srednji prst pod očiglednim efektom narkotika...

31.10.2022. 15:37
  • Podeli:
Rejv žurka_Modena_Foto PrtScr YouTube AGTW-1667226986426.webp Foto: YouTube / AGTW

Više od 3.500 ljudi okupilo se u napuštenom hangaru blizu izlaska sa autoputa ka italijanskom gradu Modena, na nelegalnom rejv partiju pod nazivom "Witchtek", kako proslavili Noć veštica. Najmlađi učesnici rejva imaju 16 godina, oko hangara se nalazi veliki broj šatora, prikolica i učesnika koji neće da odu izazivajući policiju i vređajući je.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedozi dao je zeleno svetlo policiji da učini sve ne bi li se ta zona što pre oslobodila. Oko 300 policajaca, karabinjera i pripadnika finansijske policije odlučilo je da pregovara sa organizatorima i učenicima koji ih izazivaju, upućujući i veliki broj uvreda prisutnim novinarima, koji kamerama beleže svaki momenat otkako je počela akcija policije, piše RTS.

Vlasnik hangara je juče prijavio policiji da su učesnici rejv partija nelegalno okupirali objekat, iz koga se od subote čuje zaglušujuća muzika, vide se neonska svetla i vatrometi.

Mnogi su već otišli sa žurke ne želeći da se odupiru policiji "jer je to samo zabava", dok je mnogo veći broj ostao roštiljajući, prskajući sprej na kamere novinara, pokazujući srednji prst pod očiglednim efektom narkotika. Policija je za sada identifikovala više od 600 osoba i preko razglasa je objavila da je hangar opasno mesto jer bi mogao da se sruši te da su oni tu radi učesnika.

Gradonačelnik Modene Đankarlo Mucareli je zatražio da se situacija što pre vrati u normalu, kao i da sve osobe budu na bezbednom bez "bilo kakve vrste nasilja ali odlučnim akcijama".

Policija ide ka tome da zapleni kamione, kampere, prikolice, miksete, zvučnike i svu opremu koju koriste organizatori žurke. Oni su planirali da se rejv parti "Witchtek" 2022 okonča u utorak, ali je policija reagovala ranije iz preventivnih bezbednosnih razloga, kao i zbog toga što je privatni hangar nelegalno okupiran.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()