Oliver Dauden imenovan za zamenika britanskog premijera nakon Rabove ostavke

On je trenutno na funkciji ministra u kabineta aktuelne vlade

21.04.2023. 17:30
  • Podeli:
Oliver Dauden Tanjug Jon Super-64429479bb003.webp Foto: Tanjug/Jon Super

Britanska vlada danas je za zamenika premijera imenovala Olivera Daudena, koji je na tom mestu nasledio Dominika Raba.

Rab je podneo ostavku ranije u toku dana nakon izveštaja i tvrdnji da je maltretirao kolege, preneo je Rojters.

Kao zamenik premijera, on nije imao formalna ovlašćenja, ali bi došao na mesto premijera, ako Sunak ne bi bio u parlamentu, kao i u slučaju da je aktuelni predsednik britanske vlade nesposoban da obavlja dužnost.

Dauden je trenutno na funkciji ministra u kabineta aktuelne vlade.

On je prethodno bio predsednik Sunakove Konzervativne partije, ali je nakon toga podneo ostavku na tu funkciju prošlog juna nakon dva poraza stranke na međuizborima.

I poslanik Aleks Čelk takođe je danas imenovan za novog ministra pravde, poziciju koju je ranije bilo držao Rab.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()