Oni će izaći na megdan Putinu: Četiri kandidata za predsedničke izbore u Rusiji

Predsednički izbori u Rusiji trajaće od 15. do 17. marta.

08.02.2024. 15:07
  • Podeli:
vladimir putin reuters-65918d90b6134.webp Foto: Reuters

Za mjesto predsednika Rusije na izborima u martu boriće se četiri kandidata, saopštila je danas Ela Pamfilova, predsednik ruske Centralne izborne komisije (CIK).

CIK Rusije zvanično je registrovao četiri kandidata - nezavisnog kandidata Vladimira Putina, aktuelnog predsednika Rusije, i predstavnike parlamentarnih stranaka Leonida Sluckog (LDPR), Vladislava Davankova (Novi ljudi) i Nikolaja Haritonova (KPRF), preneo je "Sputnjik".

"Danas završavamo određeni ciklus, pošto je nakon našeg današnjeg zasedanja potpuno jasno da će na glasačkom listiću biti četiri kandidata", rekla je Pamfilova.

Na sednici su članovi Centralne izborne komisije odbacili kandidaturu Borisa Nadeždina, Sergeja Malinkoviča, Anatolija Bataševa i Rade Ruskih za predsedničke izbore u martu, prenela je Srna.

Nadeždin je kasnije rekao da će uložiti žalbu odluku Vrhovnom sudu.

Predsednički izbori u Rusiji trajaće od 15. do 17. marta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()