Osnivač Vagnera iz kokpita bombardera pozvao Zelenskog na 'obračun na nebu'

Snimak snimak napravljen u kokpitu Suhoja Su-24, koje koristi Vagner grupa, objavila Prigožinova pres-služba

06.02.2023. 17:01
  • Podeli:
Sukhoj Su-24_borbeni avion_bombarder_Foto Wikimedia Alexander Mishin-63e123ab63053.webp Foto: Wikimedia / Alexander Mishin

Osnivač ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin objavio je video-snimak koji prikazuje njega kako u kokpitu vojnog aviona poziva ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na "duel u vazduhu".

Snimak je objavila Prigožinova pres-služba, uz navode da je snimak napravljen u kokpitu bombardera Su-24, koji koristi Vagner grupa, prenosi Rojters.

"Volodimire Oleksandroviču (Zelenski), sleteli smo. Bombardovali smo Bahmut. Sutra ću leteti u MiG-29. Ako želite, hajde da se nađemo na nebu. Ako pobedite, zauzmite Artjomovsk (Bahmut). Ako ne, napredujemo do Dnjepra", obratio se Prigožin Zelenskom u video-snimku.

Prigožin je prošlog septembra javno priznao da je osnivač grupe Vagner, podseća britanska agencija.

SAD su prošlog meseca grupu ocenile kao međunarodnu kriminalnu organizacju, a navodi se da je oko 50.000 pripadnika grupe trenutno na ratištu u Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()