Otvorena birališta na predsedničkim izborima u Iranu

Izbori se održavaju nakon što je predsednik Irana Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera prošlog meseca

28.06.2024. 08:13
  • Podeli:
iran-667e543f86a94.webp Foto: AP Photo/Ng Han Guan, File

U Iranu su danas otvorena birališta na predsedničkim izborima, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ahmad Vahidi.

Prethodno je vrhovni lider Irana ajatolah Ali Hamnei pozvao birače da u velikom broju izađu na izbore, ističući da je to potrebno kako bi se ''pobedio neprijatelj'', preneo je Rojters.

"Bilo ko, ko je i najmanje protiv revolucije... ili islamskog sistema, nije vam od koristi", rekao je Hamnei.

Izbori se održavaju nakon što je predsednik Irana Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera prošlog meseca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()