Ovo je dečak (14) koji je ubio dva nastavnika i dva učenika u školi, a povredio još devetoro: Uhapšen i njegov otac

Vlasti za sada nisu ponudile motiv niti objasnile kako je Grej došao do pištolja i uneo ga u školu.

06.09.2024. 18:31
  • Podeli:
kolt grej Barrow County Sheriff's Office via AP-66db29e1bb0b2.webp Foto: Tanjug/Barrow County Sheriff's Office via AP

Kolt Grej, 14-godišnji osumnjičeni za pucnjavu u srednjoj školi u saveznoj američkoj državi Džordžija, u kojoj su poginule četiri osobe, ostaće u pritvoru pošto je njegov advokat odbio da traži kauciju na ročištu koje je održano danas.

Ročište je održano dan nakon što je i njegov otac uhapšen jer je sinu dozvolio da ima oružje, preneo je AP.

Na osnovu naloga za hapšenje u koji je američka agencija imala uvid, Grej je optužen da je koristio poluautomatsku pušku u stilu jurišne puške da ubije dva učenika i dva nastavnika u srednjoj školi Apalači u Vajnderu, kod Atlante.      

U pucnjavi koja se dogodila u sredu povređeno je još devet osoba.

Vlasti za sada nisu ponudile motiv niti objasnile kako je Grej došao do pištolja i uneo ga u školu.

Otac tinejdžera, Kolin Grej (54), optužen je juče u vezi sa pucnjavom, uključujući optužbe za ubistvo iz nehata i ubistvo drugog stepena, rekao je direktor istražnog biroa Džordžije Kris Hozi.

Kolin Grej će se, takođe, danas pojaviti pred sudom. 

Poslednjih godina izvršeno je na desetina pucnjava u školama širom SAD. Ovo je bilo 30. masovno ubistvo u SAD do sada ove godine, prema bazi podataka koju vode AP i USA tudej u partnerstvu sa Univerzitetom Nordistern. Najmanje 127 ljudi je poginulo u tim napadima.   

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()