Ovo je za nevericu: Znate li koliko Britanci u slučaju provale čekaju na dolazak policije?

Šefovi policije su 2022. godine obećali da će slati istražitelje u slučaju provala u stanove na lice mesta u najkraćem roku, kad ono...

05.04.2024. 22:45
  • Podeli:
britanska londonska policija, london, policija ubila čoveka koji je imao samostrel, 30 jan 2024 - profimedia (2)-65b8d98099b03.webp Foto: Profimedia

Policiji u Britaniji je potrebno i do 28 sati da se pojavi u slučajevima provalnih krađa, uprkos tome što je cilj da se za jedan sat prikupe ključni dokazi i pruži podrška pogođenima.

Čekanja na dolazak policijskih službenika su se skoro udvostručila za dve godine, pokazuju najnoviji podaci, preneo je Tajms.

Provalne krađe su klasifikovane kao prioritetni incidenti.

Šefovi policije su 2022. godine obećali da će slati istražitelje u slučaju provala u stanove na lice mesta u najkraćem roku.

Podaci većine engleskih policijskih snaga pokazuju da se žrtve suočavaju sa neprihvatljivim čekanjem. 

U proseku širom zemlje bilo je potrebno devet sati i osam minuta da se policajac pojavi na mestu događaja 2022-23, što je 25 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i 87 odsto u odnosu na 2020-21.

Situacija u Northemptonširu je najgora, tamo se čeka prosečno 28 sati da policija stigne na lice mesta.

To je 21 sat i 34 minuta više nego prethodne godine.

Zatim sledi Daram, gde se prosečno čeka na dolazak policije 25 sati i 46 minuta.

Policija najbrže dolazi u Bedfordširu, gde policajcima treba u proseku 15 minuta da se pojave na licu mesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()