Ovo su najnovije informacije o stanju Roberta Fica: Oglasili se slovački ministri - ovo je motiv atentata

Više detalja znaćemo sutra

15.05.2024. 20:45
  • Podeli:
fico-6644ddc22fb72.webp Foto: Jan Kroslak/TASR via AP

Slovački premijer Robert Fico i dalje je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i njegova operacija i dalje traje, izjavio je večeras ministar odbrane Robert Kalinjak na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom unutrašnjih poslova Matušom Šutaj Eštokom.

Kalinjak je dodao da operacija traje već tri sata.

Šutaj Eštok je rekao da je mogući motiv napada na Fica političke prirode i dodao da je napadač ispalio pet metaka na Fica, prenosi Rojters.

Pozvao je ljude da na društvenim mrežama ''ne šire mržnju'', i dodao da će u narednom periodu biti pojačana zaštita državnih funkcionera i političkih predstavnika i vladajuće koalicije i opozicije, kao i pojedinih medija.

On je istakao da će više detalja saopštiti sutra.

Ranije danas posle sednice Vlade u gradu Handlova, izvršen je atentat na predsednika Vlade Slovačke kada je napadač iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca. Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()