Ozbiljne optužbe: Fejsbuk i Instagram profitiraju od širenja govora mržnje u Izraelu

Arapski centar za unapređenje društvenih medija pronašao je spornih 19 oglasa

22.11.2023. 14:59
  • Podeli:
fejsbuk, facebook instagram, FB, Insta, IG - profimedia-655e09234526d.webp Foto: Profimedia

Kompanija Meta, u čijem se vlasništvu nalaze društvene mreže Fejsbuk i Instagram, zarađuje od širenja štetnog sadržaja na svojim platformama, tvrdi Arapski centar za unapređenje društvenih medija, piše Al Džazira. 

Podstaknut glasinama o postojanju plaćenih oglasa u kojima se poziva na ubistvo pojedinaca i prisilno proterivanje Palestinaca sa okupirane Zapadne obale u Jordan, Arapski centar za unapređenje društvenih medija pronašao je 19 oglasa sa govorom mržnje i huškanjem na hebrejskom protiv Arapa i Palestinaca u kontekstu rata u Gazi. 

Odobreni oglasi uključivali su pozive da se "izbriše Gaza, njene žene, deca i starci", kao i druge zapaljive fraze koje su eksplicitno pozivale na ubijanje Palestinaca, spaljivanje cele Gaze, deportovanje ljudi i pozive da se izvrši drugi Nakba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()